WEDSTRIJD ZVK Meeuwen - RSC Koersel  3 - 5  (0-2)

DATUM 28-01-2011  21:15

DOELPUNTEN 17' Gallucci 0-1, 20' Gallucci 0-2, 21' Arslan 1-2, 24' Arslan 2-2, 24' Fernandez-Viscaino 2-3, 27' Vanheeswyck 2-4, 37' Battista 3-4, 39' Bielen 3-5

VERSLAG ZVK Meeuwen begon aan de eerste wedstrijd van de terugronde zonder Clerkx. De eerste minuten gebeurt er zeer weinig in de wedstrijd, met voornamelijk balbezit van Meewen en een verdedigend Koersel. Na 3 minuten krijgen we een infiltratie van Hontis, die aflossingspunt Arslan zoekt. Deze treuzelt echter iets te lang om Hontis alleen voor de keeper te brengen. Aan de overzijde ligt slecht ontzetten van Witters aan de 1e kans voor de bezoekers langs Fernandez-Viscaino, deze kan dit echter niet uitbuiten. Dan is het opnieuw de beurt aan Meeuwen met 2 mooie kansen voor Arslan. De eerste, na een assist van Van Seggelen, wordt recht op de keeper geschoten, en de tweede strandt na een individuele aktie op de paal. Meeuwen heeft steeds het meeste balbezit, maar na 7 minuten kan Vanheeswijck alleen op de doelman af, echter Witters redt de meubelen. Halverwege 1e helft opnieuw een knappe redding van de bezoekende doelman op een poging van De Smedt na voorbereidend werk van Bosmans. Zo kabbelt de wedstrijd voort met enkele kleine kansen voor beide ploegen. 3 minuten voor de rust heeft Witters een knappe reflex nodig om Galucci het scoren te beletten. Dit is slechts uitstel want uit de aansluitende hoekschop scoort hij alsnog via een afgeweken schot. Meeuwen schiet wakker en wil voor de rust de situatie nog recht zetten. Dit lijkt ook te lukken als 20 seconden voor rusten De Smedt en Nelis samen naar doel oprukken. Dit wordt echter zeer slecht uitgespeeld, de bezoekende doelman bereikt met een lange bal Galucci en deze zorgt 10 seconden voor de rust voor de 0-2. Een domper voor de thuisploeg.

Tijdens de rust heeft coach Camps de thuisploeg duidelijk de opdracht gegeven om vroeg te storen en de bezoekers op hun eigen helft vast te zetten. Dit heeft onmiddellijk resultaat, want binnen de 3 minuten hangt Arslan de bordjes weer gelijk met 2 doelpunten. Meeuwen blijft gretig en wil er onmiddellijk overheen gaan, maar wordt koud gepakt door Fernandez-Viscaino, die met een schijnbeweging Van Seggelen uitschakelt en simpel in de benedenhoek besluit. Meeuwen is opnieuw op achtervolgen aangewezen. Koersel trekt een dubbele verdedigingsgordel op en laat het initiatief aan Meeuwen. Echt uitgespeelde kansen komen er niet voor de thuisploeg. Op de tegenaanval kapt Vanheeswijck zijn tegenstrever uit en brengt de marge opnieuw op 2 doelpunten. Meeuwen kan enkele kansen bij elkaar voetballen, maar Koersel verdedigt zich met hand en tand, wat wel reeds na 10 minuten resulteert in 5 fouten. Op 3 minuten vóór het einde kan Battista eindelijk het aansluitingsdoelpunt netten. Dan kiest coach Camps ervoor om met vliegende keeper te spelen. Natuurlijk weer discussie na het onterecht affluiten van de scheidsrechter, omdat er nog steeds onduidelijkheid is over de nieuwe spelregel. Welke organisatie haalt het ook in zijn hoofd om de spelregels te veranderen tijdens een kampioenschap zonder al zijn leden (inclusief scheidsrechter) hierover correct in te lichten. Nu, dit voorval heeft absoluut geen invloed gehad op het resultaat. Op 1 minuut van het einde kan Bielen vanop de eigen helft de bal in het lege doel deponeren en de eindstand vast leggen op 3-5.

Bij Meeuwen bleken te veel spelers onder hun niveau te acteren. Toch waren er nog voldoende kansen om de wedstrijd te winnen, maar de eerlijkheid gebied te zeggen dat ook Koersel de mogelijkheid gehad heeft om de zege verder uit te diepen. Dus al bij al een verdiende overwinning van Koersel, dat zich met dit voetbal en deze ingesteldheid ongetwijfeld gaat redden. Voor Meeuwen is het zaak om volgende week de draad terug op te pakken in Ougrée.